BuddyBuddy

De overgang van de middelbare school naar de universiteit is een van de meest belangrijke momenten in het leven van jongeren. Eenzaamheid en een slechte mentale gezondheid komen meer dan eens voor onder startende studenten. Een sterke, sociale community kan behulpzaam zijn bij deze problematiek (Thomas, Orme & Kerrigan, 2020). De introductieperiode aan het begin van de studententijd, is vaak de plek waar deze community voor het eerst wordt opgebouwd. Zoals we allemaal weten, zal de introductie en het begin van de studenten tijd er dit jaar anders uitzien dan normaal. De meeste introductieactiviteiten zullen online plaats vinden en ook het onderwijs zal er in het eerste semester anders uitzien.

Wil jij ons helpen om de (internationale) eerstejaars te ondersteunen in Arnhem? Wil jij hen helpen met het opbouwen van een community? Wil jij hen helpen settelen in Arnhem?

Schrijf je dan nu in voor het buddy project (klik!)!

Jij wordt één op één gekoppeld aan een eerstejaars student. De koppeling is willekeurig (tenzij je iets anders aangeeft in het aanmeldformulier). Na aanmelding krijg je van ons een welkomstmail met meer informatie én toegang tot de buddy whatsapp groep. In die groep kan je tips, informatie en activiteiten plannen met de andere deelnemers (zowel buddy’s als studenten)! Zodra er een koppeling mogelijk is, krijgen jij en de student een mail. Hoe je het contact zelf vorm geeft is aan jullie!

De coördinator van dit project is studentenpastor Iris Springvloet. Bij haar kan je terecht voor vragen en meer informatie. Iris is bereikbaar op iris@arnhemstudentpoint.nl/ buddy@arnhemstudentpoint.nl en +31639709203.