Buddy Box

In Arnhem studeren ongeveer 2700 internationale studenten aan de drie hogescholen: hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ArtEZ en hogeschool Van Hall Larenstein. Een groot deel van deze studenten blijft tijdens de huidige corona crisis in Nederland – in sommige gevallen kiezen ze hier zelf voor, in andere gevallen is het niet meer mogelijk voor hen om naar huis te gaan. Er zijn ook veel Nederlandse studenten die extra ondersteuning kunnen gebruiken in deze tijd.

De huidige situatie heeft een grote impact op het sociale en emotionele welzijn van studenten. Om hen te ondersteunen hebben wij de Arnhem Student Point Buddy Box in het leven geroepen. Met de Buddy Box willen wij studenten ondersteuning aanbieden in de vorm van een Buddy – iemand waarmee zij online kunnen praten, aan wie zij hun vragen kunnen stellen en iemand die hen laat weten dat zij niet alleen zijn en niet vergeten worden. Help ons om studenten te helpen en wordt een buddy!

– Klik hier als je een (internationale) student bent en graag een buddy wil!

– Klik hier als je een buddy wil worden!

Dit intiatief is opgezet in samenwerking met de initiatiefnemers van de Saxion Buddy Box. Ben jij een Saxion student, klik dan hier!