Zomaar een donderdagavond aan de Kastanjelaan 22e

Een voor een druppelt iedereen binnen, om weer een avondje heerlijk met elkaar te zingen. Er wordt alvast theewater opgezet en de stoelen worden verschoven. Zachtjes blaft een hond en door de mensen die er al zijn wordt er gekletst en af en toe stiekem gegaapt. Iedereen is in het dagelijks leven bezig met van alles en nog wat, voornamelijk studeren of al aan het werk. Maar op donderdagavond is er altijd tijd voor die twee uurtjes bij True Colours Unplugged die we samen doorbrengen.

“Kom op jongens, we gaan beginnen!” roept onze dirigente. Nog niet iedereen is er, maar dat zijn we wel gewend. We beginnen met wat rek- en strekoefeningen en daarna natuurlijk de zangoefeningen. Spieren worden even wakker geklopt en toonladders vliegen door de ruimte. De bel gaat nog een keer en de laatste mensen rennen binnen, ja we zijn weer compleet!

Vandaag beginnen we met “The Sound of Silence”, een klassieker uit ’65 van Simon & Garfunkel. Het is een moeilijk liedje maar wel prachtig mooi. We zuchten af en toe tijdens het repeteren er van omdat het nog niet altijd even mooi klinkt. Maar dan ineens valt alles samen en weergalmt een mooie echo. Hee, dat hebben we toch maar weer mooi voor elkaar gekregen met zijn allen!

Na een uurtje zingen is het tijd voor een pauze en er blijkt weer een heerlijke taart te zijn gebakken door een van de koorleden. De kannen thee komen tevoorschijn en we zitten allemaal gezellig etend, drinkend en kletsend rond de tafel. Fijn om elkaar weer te zien en samen te zingen. Niet iedereen kent elkaar even goed maar het is altijd een gezellige bende, wij allemaal bij elkaar.

We zijn een jong, dynamisch en vooral veelzijdig koor. We doen heel uiteenlopende opleidingen zoals Filmwetenschappen, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Bouwkunde, Dans en Landschapsarchitectuur. Verschillende landen worden vertegenwoordigd binnen ons koor: Duitsland, Zwitserland en Spanje passeren de revue. En ook qua karakters zijn we heel verschillend: de een bijvoorbeeld een stuk luidruchtiger dan de ander. Maar we delen een ding en dat is ons plezier in zingen. En dat is wat ons iedere donderdagavond weer verbindt, daar aan de Kastanjelaan 22e.

Malou Tijink